úterý 21. července 2015

Asie 28 - Taiwan - Nekdy to zkratka nejde

Hostel v Kaohsiung City. 
Vlastne ani nevim, co si mam o dnesnim dnu myslet. Opet nic neslo podle planu...

"Cesta"
Psano schvalne v uvozovkach. Po neuspesich z predchozich dni ohledne vyletu na kole se dnes probouzim a po seste rano vyrazim z Taitungu a pokracuji jiznim smerem, opet po silnici cislo 9. Nicmene se temer presne opakuje situace z predchoziho dne a ihned po vyjeti z mesta se ze silnice stava takrka dalnice. Predstava, ze me tohle ceka dalsich 150km se mi ani trochu nelibi. Otacim tedy a s pocitem porazky opet smeruji na vlak. Cestu mi jeste zpestruje nekolik psu, kteri se za mnou se stekotem rozbihaji, ale nastesti je po chvili prestavam zajimat a bezi si opet po svych.

Tudy nejedu. / Really don't want to take this road on the bike for the next 150km.

Sedim tedy do vlaku a temer okamzite usinam. Po chvili si ke me priseda Taiwanka, kterou okamzite lituji, neb spolecnost ma je tou dobou jiz dosti nevabna. Proste smrdim, jako prase, no.

Par fotek z vlaku. / Few pictures from the train.

Po dojeti do Kaohsiungu pomalu bloumam mestem a prichazim do hostelu. Je lehce po poledni a check in maji az pd ctyr. Vzhledem ale ke svemu stavu se nechci potloukat mestem a jedine, na co mam pomysleni, je sprcha. Po nekolika minutach prichazi dalsi ubytovany a recepcni se zacina smat na cele kolo. Shodou okolnosti se totiz jedna o druheho Cecha za 5 minut. Davame se tedy do reci. Jedna se o studenta z Hradce Kralove, ktery je momentalne v Taipei. Za nekolik dnu leti zpet do CR, tak se jeste vydal na vylet na jih. Vyzvednout nejake veci a tak.

Je to vcelku nezvyk po temer dvou mesicich mluvit cesky dele, nez nekolik minut po Skypu. Ale je to fajn. V mezicase take na Facebook skupine prodavam kolo. Ozyva se mi 5 zajemcu a od vystaveni po predani cely proces trva asi 45 minut. Slusny :)

Po ubytovani se vydavam na prochazku po okolni ctvrti, kde mimo jine narazim na moc zamimavou stanici metra. Je pry dokonce na seznamu mezi nejkrasnejsimi stanicemi na svete.

Pekna je. / Nice metro station in the Kaohsiung City.

A jsme opet na zacatku. 
Co si tedy o tomhle vyletu na kole a celem Taiwanu myslim? 
Je tu krasne. Prostredi, mista i lide. Ani prehnane servilni, ani prilis uzavreni. Ani spina, ani sterilne cisto. Pekna mesta, skvela priroda ve vnitrozemi i krasne plaze ma vychode. Proste takovy zlaty stred.

Pokud bych se mel do Asie (z mist, ktera jsem doposud poznal) prestehovat, volim asi Taiwan.

A ten nevydareny vylet na kole? Jak uz jsem zminoval nekolikrat, cestuji predevsim za zkusenostmi.
A prave diky nezdarum mam moznost poznat sebe sama vice, nez kdyz se vsechno dari. Takze prestoze mam rad vyzvy a nesnasim porazky, jsem za tuto zkusenost rad. 

A lkyz uz nic jineho, alespon mam poslechnute vsechno mluvene slovo, ktere jsem dosud sehnal od Karla Klostermanna :)

Žádné komentáře:

Okomentovat