pátek 10. července 2015

Asie - cast 24 - Hong Kong podruhe, tentokrat poradne

Prave sedim v hongkongskem byte nekde uprostred sidliste. V 29. patre. Asi na 30 metrech ctverecnich spolu s MeiChi, jejim bratrem a rodici. Ale postupne...

On the road again
Spolu se vsemi trejniky jsem se i ja rozhodl tento vikend prozkoumat Hong Kong. Radil tu tajfun a jeste vcera nepluly lode, tak jsme do posledni chvile nevedeli, jestli sem budeme moci vubec dorazit. Tim padem nebylo nic pripravene a promyslene. Pro me nic noveho, ale ostatni to spatne snaseli. Zacinal jsem citit, ze vikend nebude uplne podle mych predstav a to se mi nelibilo.
Posledni hrebicek tomu nasadili trejnici, kdyz poslali odkaz na ubytovani.
Hotel?
Tak urcite...
Nic pro me.
Tri odpoledne a zacinam resit ubytovani na vecer.
Mam kontakty na dva mistni lidi, treba budou vedet o nejakem zajimavejsim miste, rikam si.

Prvni je typek, ktery u nas v Praze spal pres Couchsurfing asi prede dvema mesici. Po chvili zjistuji, ze je porad v Evrope a o nicem nevi. A sakra.
Druha je MeiChi, ktera take posilala zadost na nas byt pres Couchsurfing, nicmene to bylo uz v dobe, kdy jsem byl v Asii a tim padem jsem ji nemohl ubytovat. Nicmene kontakty jsme si vymenili. Chytre.

Nejprve se ji ptam na tipy kam zajit a jestli nevi o nejakem levnem hostelu. Koneckoncu, s ni jsem se nikdy v zivote nevidel, tak mi prijde ne uplne vhodne se hned ptat na prespani. Nicmene mi to sama nabizi a to se prece neodmita! Sice s v malem byte s celou jeji rodinou, ale to vubec nevadi! Alespon bude legrace!

Hong Kong
Prvni dojem dobrej! S MeiChi se schazime v centru, jdeme spolecne na veceri, pote prochazime kolem more, navstevujeme nocni market a davame si typicky dezert. Celou dobu vyplnujeme zajimavou konverzaci a opet si pripominam, jak me bavi cestovat o samote. Tolik lidi, zazitku a zkusenosti proste jinak neziskate!
Pred casem byla na semestr v Rize a ma rada Evropu, kde byla prave mesic na vylete. Akorat odpromovala, takze vyuziva posledni "prazdniny". Vratila se predevcirem a za tyden leti na dalsi mesic do Jihoafricke republiky na nejake dobrovolnicke prace. Tomu tedy rikam spravne nacasovani! 

The hongkongese "Paris street" (the most expensive street in Prague).

MeiChi with the Czech suvenir!

Amazing view to the city center.

And once more.

"Wars shouldn't be real only in MahJong." Or somethig lile that. What a wonderful idea!

Typical evening in HK streets.

This time even with the food! Great as usual.

And also the dessert! Expecially the grass jelly was a bit wierd. But rest just amazing!

In front of the flat. No more pictures from inside. It would be unpropriet i guess.

Dnes trochu chudsi. Pardon. Ale je tu 3/4 na 3 a mam dost.
Dobrou noc!







Žádné komentáře:

Okomentovat