sobota 11. července 2015

Asie - cast 25 - Krasna sobota v HK

V baru se dvema bezva bezva divkami. Akorat si vypravi pribeh, ktery uz jsem slysel, tak na chvili prepnuly do Kantonstiny. Situace vyuzivam a pisi alespon par radku.
Cely den utekl jako voda.

MeiChi sla i dnes do prace, tak uz v 8:30, po noci, kterou travim v mistnosti s jejim tatou a bratrem vyrazime do mesta. Ona na letiste, kde pracuje a ja do centra. Nahodne vystupuji z metra a prochazim se. Po rezidencnich ctvrdich se 40 patrovymi domy, v parku a nakonec opet prichazim do centra. Celou dobu posloucham mluvene slovo, Vieweguv roman, ktery je zalozeny na skutecnych faktech a odposlesich z ceskeho podsveti, Mraz prochazi z hradu. Mafiani, kmotri, uplaceni, kauzy. Nevim, na kolik se roman zaklada na faktech, alw i kdyby tp byla jen polovina, je to smutne.
Kazdopadne zajimave je to rozhodne.

Rezidencni cvrt. / The residential area.

Jeste jednou, tentokrat ve dne.
Once more, this time during day.

Typicka ulicka v HK. / Typicall street in the HK.

Po obede mirim na smluvenou schuzku s MeiChi a jeji kamaradkou. MeiChi se nakonec zdrzuje v praci, takze se nejprve potkavam pouze s kamaradkou. Sice jsem ji opet nikdy driv nevidel, ale nevadi. Nakupni centeum je velike, tak se schazime na jednoznacnem miste. Ne u kostela, ale pod jablkem.
Chram konzumu. Co vam budu povidat, skoro jsem si Apple Watch taky odnesl. Odradilo me jen to, ze nejdou pripojit k iPadu. Ale iPhone si kvuli nim vazne kupovat nebudu. Mimochodem vse je o cca 15% levnejsi, nez v CR, tak pokud by chtel nekdo nejake ovoce provezt do CR, dejte vedet. Klidne se pred odletem stavim.
The temple of consume. What should I tell you, I almost took the Apple Watch there. I haven't done it just because they are not connectable to my iPad. And iPhone I don't need.

Hello world.

Prochazime se mestem, povidame a celkove cas moc prijemne utika.  Po case se k nam pripokuje i MeiChi a mirime na veceri, do ulice s rybim trhem. V prilehle budove se nachazi nekolik restauraci. Vecere je opravdovym zazitkem. Jsem tu jediny beloch a vsude kolem sami cinani. Kraval, sum, ruch...
Davame si polevku s ryzi a musle i, smazenou chobotnici a takove malicke chobotnicky na cesneku. Vsechno slvely az na to, ze musle a male chobotnicky mam zpocatku trochu problem dat to pusy a zvykat. Nevypada to uplne vabne a musim cpsinna to chvilku zvykat.

Skvela vecere v restauraci. / Great dinner at the restaurant.

Po veceri mirime na party ulici, kde to vypada podobne, jako v Thajsku, jen uzeji davame v jednom z mistnich baru drink a jdeme spat. 
S devcaty na party ulici. / With girls on the party street.

Jak je tedy Hong Kong? 
Hlucny, prelidneny, vesely, multikulturni, skvely pro milovniky jidla. Byt zde par dni turistou je skvely. Zit bych tipu ale nechtel. 

Diky domacim jsem se dostal na jinak nepristupna mista (zdaleka ne vsichni mluvi Anglicky), vyzkousel skvele mistni speciality a hlavne si uzasne pokecal.
Dle meho nazoru dojmy z cestovani vytvareji mnohem vice, nez mista, lide, se kterymi travite cas. A cas straveny v HK se tedy vazne povedl!







Žádné komentáře:

Okomentovat