pondělí 29. června 2015

Asie - cast 21 - Zpet do Hanoje na rande se Suzukim

Sedim v letadle do Hong Kongu. Prave cekame na runwayi, nez nam bude povolen odlet. A s nim i konec meho takrka mesicniho cestovani napric jihovychodni Asii.
Pred ocima si promitam vsechny zazitky. Mam za sebou asi vubec nejintenzivnejsi mesic v zivote. Mesta, priroda, hostely, kultura, jidlo (!) a hlavne lidi (!).
Bylo to krasny, ale je cas na navrat do reality, byt porad exoticky.

Ale zpet od rozjimani k reportazi.

Uz se to krati...
Prede mnou je predposledni den na ceste. Probouzim se na hostelu v Sa Pe, jdu kompletne prebalit batoh (prikoupil jsem par veci a uz zacina byt neprijemne plny), davam snidani a vyrazim na bus. Ceka nas 7 hodin ve voze opet s luzkovou upravou. Tentokrat vsak s pohodlnymi polohovacimi sedackami, takze cas utika, jako voda.
V busu ze Sa Py do Hanoje. / In the bus from Sa Pa to Hanoi.

Ve Vietnamu je vazne paradni pokryti 3G, takze DVTV, Stream.cz, nebo Youtube neni po ceste (az na par mist) zadny problem. Koukam tedy na film Good Morning Vietnam, chvili ctu a chvili spim.
Uz je kolem treti a zacinam mit celkem hlad. Zastavujeme, koukam do mapy a zjistuji, ze stojim jen 2 bloky od restaurace, kde jsem byl pred par dny na vyborne veceri! Je to jasne ;)
Davam si cele menu, tzn. polevku Pho, smazene zavitky, ryzi s hovezim a jogurt. K tomu mangovy a melounovy koktejl. Musim preci ten posledni den ve Vietnamu nejak dustojne zakoncit!
Behem obeda se opet davam do reci se zajimavym typkem. Tentokrat z JIhoafricke republiky, zijiciho uz asi 10 let v Londyne, kde dela DJ, klubech. Na ceste z Laosu na jih Vietnamu a do Kambodzi. Vymenujeme par cestovatelskych tipu a jdeme si po svych.

Hledam nejakou peknou kavarnu, abych mohl chutovou pout nejak dustojne zakoncit.
Povedlo se.
The great coffeehouse in the Old quarter.

Dokoukavam film a jdu na posledni prochazku po vecerni Hanoji.
Vecerni Stara ctvrt v Hanoji. / The evening Old Quarter in Hanoi.

Prochazim se kolem jezera @;&€€ (vsak vite jak jsem na tom s temi jmeny! ). Uprostred jezera se nachazi jeden z nejznamejsich monumentu z cele Hanoje. Nechapu tedy vubec proc, prislo mi to fakt divny. Jedna zed, co jim zbyla (nebo to byla brana?!). Nevim, no. Asi to nedokazu dostatecne oceni
The lake in the Old Quarter.

Suzuki ! 
Ne, opravdu se nejedna o motorku, ale o Japonce. 
Kamarad David, byl pred let na stazi (zprostredkovanou pres mezinarodni organizaci IAESTE, diky ktere jedu na staz i ted ja) v Japonsku, kde si se se Suzukim poznali a stali se z nich pratele. Od te doby byl Suzuki nekolikrat v Ceske republice a pred dvema lety jsme se tam potkali na nekolika letnich akcich, pricemz nejvtipnejsi byl International Hiking Weekend (vikendova akce pro stazisty a cleny IAESTE, ktera se konala v Tatrach).
No a aktualne pracuje ve Vietnamu. Pred nekolika mesici, kdyz jsem ani zdaleka nemel v ruce akceptaci na staz, jsme si psali na Facebooku a ja mu z legrace rekl, ze az budu v Asii, ze ho navstivim.
No a kdyz uz jsem mel cestu naplanovanou, na svuj slib jsem nezapomnel.

Schazime se u jezera a jdeme spolecne na veceri. Ptal se me, jestli bych chtel zkusit Vietnamskou, Ceskou, nebo Japonskou restauraci. Prece jasna volba, ne?! Jdeme tedy do Japonske restaurace a jidlo nechavam zcela na Suzukim.  Behem jidla samozrejme probirame vsechno mozne. Je to skvele Suzukiho opet po takove dobe videt. 

Skvela japonska vecere se Suzukim. / Amazing japanese dinner with Suzuki.

Noc je jeste mlada, co ted?! 
Jdeme na pivo!
A kdyz na pivo, tak na Plzen! Cela Asie byla (a je porad) skvela, ale po mesici se opet citim jako doma. Jak jsem po celou dobu ze vseh zazitku tak unesenej, tak si prave uvedomuji, ze domov mam zkratka jen jeden. A v Asii to nebude. Zajimavy, ze si to uvedomuju prave v hospode...

Few pictures from the pilsener pub (Czech beer brewed in town where I grew up so i was almost like home there).

Po par pivech (ok Suzuki mel jedno a ja 4), becherovce a slivovici se vydavame k Suzukimu domu. 
Ma apartman v soukrome ctvrti na severu mesta. Ma to tam pekny.
Jeste chvili si povidame, ale preci jen, tech piv bylo dost, tak uz se mnou moc intelektualni debata neni.

Jeste jednou se fotime a jdeme spat.
Zdravime z Hanoje! / Cheers from Hanoi.







Žádné komentáře:

Okomentovat