čtvrtek 11. června 2015

Asie - cast 6 - vyfrcenej deda, vylet po Kuale, prepadeni a presun na sever

Odpoledne a akorat jedu autobusem na sever. Kolem me krasne lesy.
Dnesek jeste zdaleka nekonci, avsak se toho uz opet stalo tolik, ze to chci zaznamenat co nejdriv, abych na neco nezapomnel. Fetujici deda, vylet po Kuale Lumpur a dokonce prepadeni!

Noc
Inu, nakonec vcerejsi den nebyl uplne tak poklidny, jak jsem psal v predchozim prispevku. Uz se valim v   posteli, kdyz najednou slysim klepot na dvere a vchazi muj spolubydlici. Turecky deda, kostkovane sako, pod tim vyrazna kosile, docela vtipny pan, ktery zvatla legracni anglictinou. Porad mi neco povida, odkud je, co dela v Kuale (mava na me nejakou kartickou OSN, nebo co). Celkove ho moc nevnimam, uz skoro spim. Po chvili pode mnou (mame dohromady jednu palandu) zacina neco kutit, tak si rikam, ze bali cigaretu a v klidu dal usinam. Kdyz potom slysim cvaknuti zapalovace a slysim divny smrad, rikam si, ze se asi pletu. Koukam na nej a vysvetluje mi, ze to je metanfetamin (pokud se nepletu latka, ze ktere se vyrabi pervitin!?). Ma docela zvlastni zpusob aplikace - zahriva zapalovacem sklenene "brcko", ve ktere je latka. Po zahrati vznika kour, ktery deda pomoci plastoveho brcka vdechuje. Tohle aplikuje jeste nekolikrat a me v tu chvili neni zrovna do zpevu. Premyslim, mam odejit, zustat?
Deda odchazi a me opet premaha spanek, ktery resi me dilema. Navic vechny drobne veci mam ve svem "spacaku" a batoh lezi za mnou. Rikam ri, ze kdyby neco, tak se dedovi ubranim... Asi po hodine se deda opet vraci a ja probouzim. Dalsi cvaknuti zapalovace a dalsi zapach. V tu chvili jsem plne pri smyslech, pripraven recit jakoukoli krizovou situaci (deda se me bude snazit obrat, omylem zapali postel, nebo nevim co jeste). Nakonec ho droga naopak dokonale uspava, tak si rikam, ze uz to do rana vydrzim. Vzhledem k adrenalinu, ktery jsem vsak v tu chvili mam v sobe, tak jsem samozrejme opet nemuzu minimalne 2-3 hodiny usnout, takze kdyz jsem v 6 rano vstavam, citim se poradne pod psa :(

At maji na me v hostelu alespon nejakou pamatku!
Let's keep some memory to me in the hostel!

Pruzkum Kual Lumpur
Kuala je... Ohromna, pulsujici, plna zivota i (uz vcera zminenych) sociánich rozdilu. Je tu pomerne dost spinavo a mosty i smradlavo. Na druhou stranu nutno dodat, ze pres to vsechno se nikde necitim jakkoli nebezpecne. Prijde mi to vazne uplne v pohode.
Rano se vydavam k Petronas Towers, jedne z nejvyssich budov sveta.
Petronas Towers.

Uz je pomalu cas na snidani!
Tady u stanku jsem snidal. Jako obvykle vyborna zalezitost!
There I had breakfast. As usual it was so great!

Odtud se vydavam pojist a smerem k (Tomasem tolik doporucovanych) Baru caves. Je to pres cele mesto, tak se vydavam nadzemkou a vlakem, az se asi po hodine dostavam na misto.
Skalni chramy jsou dnes dost turisticka atrakce a prestoze je teprve kolem rano, je to tu uz plne lidi.

Takova vetsi Macocha, no :)
Batu Caves.

Krome toho, jak jsem zminil na zacatku me tu prepadli a to dokonce dvakrat! Si takhle kracim po schodech (jak po ceste nahoru, tak ponceste dolu) a na batohu mi nahle pristava navsteva!
Takovahle mrcha me prepadla! :)
I was attacked by this kind of beast! :)

Cesta na sever
Kolem poledne se dostavam na ohromne nadrazi (na ktere presne jit mi poradil muj malajsky kamarad - Zul, za coz mu velmi dekuju)! Obecne nemam rad, kdyz me nekdo nekam nahani a neco mi nuti, tady jsem se (asi pod rouskou totalni zmatenosti z dane situace) nechal presvedcit. Typek me taha k nejakemu omynku, objednava mi bus do Butterworthu a ja solim prachy a doufam, ze vubec nejaky bus existuje. Nakonec prichazim na nastupiste a s ulevou zjistuji, ze i ostatni cestujici maji namireno stejnym smerem a maji stejne jizdenky, takze se ukazuje, ze me obavy jsou (opet) plane.

Po probdele noci v autobusu okamzite usinam a kdyz se probudim, nestacim se divit!
Krasne pohledy z busu.
Nice views from the bus.

Po prijezdu do Butterworthu se ocitam na celkem neprijemnem miste. Autobusove, vlakove nadrazi plus nastupiste na trajekt. Hromady lidi, dost to tady smrdi a ja v duchu proklinam Tomase, kam me to poslal! Prvni dojem z ostrova Penang nejsou take zadna hitparada, pristav se nese v podobnem  duchu, jako na opacne strane. 
Zacinam byt unaveny, tak hledam na mape nejvetsi koncentraci hostelu a vydavam se tim smerem. Po asi 5 minutach narazim na prvni z nich, ktery ani nebyl na mape a na prvni pohled vypada az nejak podezrele ciste. Rikam si, ze za zeptani nic nedam a po 2 minutach uz prestavam hledat jinde a jsem z tohohle mista nadseny!
Skvele ciste misto s extra prijemnym majitelem. Co vic si prat! 
My tonight hostel. What a luxury for me :))




Žádné komentáře:

Okomentovat