úterý 30. června 2015

Asie - cast 22 - Hong Kong a Macao

A je to, jsem v Macau.
Sedim na pokoji na koleji. Zatim sam, ale spolubydlici mi prijde kazdym dnem.

Cesta
Nic zvlastniho. Jen me docela (samozrejme prijemne) prekvapuje, ze i na ani ne dve hodiny dlouhem letu se podava jidlo. Salat s krevetami, testoviny s morskymi plody a nejaky dezert. Pak si ale uvedomuju, ze je to tim, ze misto obvyklych 2000 za letenku, tahle stala skoro 3x tolik. No co se da delat, alespon si k to u davam sklenku vina.

Hong Kong. Chytam bus na trajekt. Cestou fotim, vypada to tu docela zajimave. Urcite se sem nekdy behem leta vratim! :)

Mimochodem, citim, ze zazivam znacny kulturni sok. Po vsech tech krasnych a pratelskych zemich se vracim do reality mezi lidi nosici masky a nevyjadrujici emoce. Projevuje se to hned po vystoupeni z letadla, kdy se na kazdeho pratelsky usmivam a odpovedi mi jsou pouze kamenne tvare bez vyrazu. Pripadam si uplne stejne, jako kdyz jsem po peti tydnech v USA prijel do Skandinavie. Byla to jako facka a trvalo mi tehdy skoro 2 tydny, nez jsem si na to zvyknul.

Hong Kong, zatim jen z autobusu a trajektu.
The Hong Kong so far only from the bus and ferry.

V Macau davam na doporuceni mistniho IAESTE a beru taxi. Dokonce mam k dispozici i cinskou verzi instrukci, ktere mam ukazat ridici. Presto se mi stava, ze me prvni taxikar vyhazuje z auta. Vubec nechapu proc a citim se dost divne, ale co se da delat.. Druhy ridic uz je uplne v pohode a prestoze moc nevi, kam ma jet, bere me. 
Jedno z mnoha kasin v Macau. / One of the many casios in Macau.

Kampus
Nakonec na prvni pokus trefujeme a prijizdime do kampusu. Je to neuveritelne vtipne misto, takove mesto ve meste. Je to totiz na uzemi pevninske Ciny, takze kampus neni primo v Macau. Ale od Ciny kampus deli (pravdepodobne umely) morsky kanal, takze se technicky vzato jedna o ostrov. Kolem dokola kampus obklopuje (smerem do Ciny) nekolika metrova zed, kterou hlida ochranka.
A nejvtipnejsi je, ze do kampusu nevede most, ale podmorsky tunel! :-D

Registruji se na koleji a jdu do pokoje. Ten je dost spinavy a je v nem hrozny bordel. Slecna z recepce tedy vola uklizecku a ta tu dalsi 2 hodiy suruje. Je to fajn, alespon vim, ze to bude v pohode. Mezitim jdu do na veceri a do obchodu. Je to pekna otrava, nejsou tu ani periny, povleceni, proste nic a vsechno se musi koupit. Prosteradlo tedy kupuju, ale na zbytek kaslu. Po navratu je uklod neustale v plnem proudu, tak si jdu obehnout kamkolem dokola.

Pote se konecne ubytovavam a jdu pozdravit dalsi trejniky. Bude nas tu celkem asi 20 a zatim dorazily holky z Polska a Rakouska.

A ja jdu na skype call do prace ;)




Žádné komentáře:

Okomentovat