středa 17. června 2015

Asie - cast 11 - Tiger's Cave, dzungle a prelet

Osm vecer a ja sedim v letadle. Probehlo to vcelku spontanne, ale rozhodl jsem se usetrit cas a do Chiang Maie preletet. Ok, uznavam, na Krabi by se dalo v klidu stravit 14 dni a clovek by se porad nenudil. Ale tohle neustale meneni prostredi me zkratka bavi, takze jedu dal.
Opet plny dojmu z dnesniho dne.

Tygri jeskyne
O tomhle miste mi nadsene vypraveli Nemci z hostelu, pry se tam rozhodne musim podivat. Tak po snidani (a nakupu skvelych thajskych kalhot) nasedam do "minibusu", rozumej na korbu pickupu a vyrazim. Na miste me ceka jednak rozestaveny chram a dalsich staveb. Ale hlavne take schodiste vzhuru, kam vede nejakych 1250 schodu (pokud ci dobre pamatuju, cca 5x plzenska vez). Vzhledem k tomu, ze jsem si poslednich par mesicu oblibil jednak barefoot ("bose") boty, tak chozeni naboso, jako takove, rikam si, ze tohle je idealni misto, jak tuto zalibu "oslavit" (mimochodem tomuhle tematu urcite nekdy v budoucnu budu venovat samostatny clanek, posledni dobou me to vazne hodne ovlivnilo). To se nakonec ukazuje jako vyborny napad, protoze se po chvili rozprsiva a prsi takrka cely den. No a vzhledem k tomu, ze ty botky jsou vsechno mozne, jen ne vodotesne, vydrzely by suche asi tak prvnich 5 kapek.
Rozestaveny chram u Tygri jeskyne.
Under construction temple at thenTigers's Cave.

Kdyz uz se ocitam na podobnych mistech, obvykle byvam znacne zatvrzely a tvrtohlavy, takze nasazuji relativne ostre tempo a behem vystupu se zastavuji pouze nekolikrat u konce a to jen ve chvili, kdy opravdu nemuzu popadnout dech, nebo dat nohu pred nohu.
Mimo jine predbiham i milou Francouzku, se kterou prohazuji pouze par slov a uz uz utikam dal. Nebo spis tedy vys a vys.

Nahore uz mam tedy docela dost. Teplota je uplne v pohode, kolem 27 stupnu. Daleko narocnejsi pri jakekoli pohybove aktivite je vyporadani se s velmi vysokou vlhkosti vzduchu dosahujici bezne kolem 90% relativni vlhkosti. Vse je podporeno jeste drobnym destem.

Nahore je to... Neuveritelny, nepopsatelny a uzasny!
Kouknete na fotky, zavrete oci, predstavujte si, ze je to jeste tak stokrat lepsi a budete se alespon trochu blizit tomu, jake to bylo doopravdy. 
Po vystoupani na vrchol musim chte nechte projevit uctu nad takovymto dilem. Dve ohromne sochy na vrcholu kopce nemajici jiny smysl, nez slouzit jako symbol. Toho casu, tolik prace a proc to vsechno? Protoze to misto ma sakra koule! Tak proto! Cestou jsem take premyslel o to, kolik pytlu cementu, sutru a ocele asi museli nebozaci mnisi vynosit, protoze nejen schodiste, ale i stavba na vrcholu (a tipuji i vlastni sochy) jsou cele zelezobetonove.

Frajeri, no...

Ale konec plkani, tady jsou fotky.
Bylo to vazne skvely!
It was really amazing!

STRIH
Uz nesedim v letadle, nybrz na strese super cool reggae baru uprostred Chiang Maie. Uz na prvni pohled me to mesto dostalo, je to tu skvely! Piju pivko a je mi fajn.
JEDEME DAL

Na vrcholu travim asi hodinu, pod pristreskem sedim a uzivam si pohodicku, klid, vyhled a knizku, kterou prave ctu.

Intermezzo
Minuly rok na stazi v Oslu jsem potkal Alana. Frajera ze Spanelska, ktery me vazne zaujal. Toho casu dokoncil bakalarske studium ve Svycarsku a pred sebou mel rok plny objevovani, poznavani a dobrodruzstvi. Z Osla mel namireno na nekolik mesicu na Havaj, kde chtel myslim pracovat v kuchyni, pote nekolik mesicu Australie a nakonec cestovani po JV Asii. Mimochodem, moc me mrzi, ze se mijime, protoze akorat dnes odleta zpet do Spanelska. A odkud? Z Bangkoku, kam jedu za par dni! Moc me to mrzi :((
Jo a krome toho umi plynne Katalansky, Spanelsky, Nemecky, Anglicky a Francouzsky. Zminoval jsem uz, ze je to frajer?! 
No a v Oslu me prave dostal tim, ze prvni vec, kterou mi rekl, kdyz jsem se mu zminil odkud pochazim, ze akorat cte Nesnesitelnou lehkost byti (ve Francouzstine). No do haje! Knizka, ktera se uz takovou dobu nachazela na mem seznamu knizek, ktere si FAKT chci precist a nejakej spanelak mi ji tady cte pod nosem!
Nedalo mi to a knizku jsem jeste behem staze v Oslu precetl!
A moc si to uzil.
/Intermezzo

No a zpet na vrchol kopce. Ta knizka, kterou prave ted ctu, je dalsi znamy Kundera, tentokrat Zert. A opet si ji moc uzivam!
Obcas si rikam, jaky ma ten zivot smysl pro humor. Na Zemi ziji cele stovky narodu. A ja akorat ctu Kunderu, nekde na vrcholu kopce uprostred Thajska se opet davam do reci s jiz zminenou Francouzskou. Proste legrace :) 
Pokud nekdo mate mezery v literature, pointa je v tom, ze Kundera emigroval z Ceskoslovenska a usadil se prave ve Francii a pozdeji dokonce dal ve sve literarni tvorbe prednost Francouzstine pred Cestinou).

Cestu dolu uz prokecavame a dole pribirame do party i Loriinu kamaradku Luise, ktera se boji vysek, tak vystup v pulce zabalila a otocila to zpet.
Krome vystupu na vrchol k Buddhove sose je na miste jeste jedna "atrakce", prochazka dzungli. I kdyz uz pomerne intenzivne prsi, jdeme na to! 

Prestoze jsou dve odpoledne, v lese je sero, velmi intenzivne prsi, uz jsme davno promoceni na kost... Ale moc si to uzivame, vsechno je tak nove, plne, zive...! 

STRIH
OK, vsechno tu neni tak uzasne a ruzove, jak by se mohlo zdat. Ten osmicentimetrovej svab, kterej kolem me prave probehnul se mi ani za mak nelibil!
/STRIH

Modlitebni mosto uprostred dzungle.
The praying place in the middle of the jungle.
Jo, to jsou presne ty fotky, ktere vypadaji nudne, prestoze ten okamzik byl nezapomenutelny!
Yes, theese pictures are exactly the ones which look borning eventhough the moment itself was unforgettable!

Stesti v "primem prenosu"! / The happiness in the "real time"!

Tady je nase parta. / There is our group.

Uprostred dzungle jsme jeste pribrali dalsiho clena party. Odkud myslite, ze je? Ano, spravne, Brit jako poleno. Nejvetsi styl, prochazet se dzungli s destnikem! Skvely ! :-D
In the middle of the jungle we added to our group another member. You can guess from where is he? Yes exactly, real British! He had the biggest style ever! In the middle of the jungle with an umbrella! Awesome! :-D

Po navratu do mesta se rychle prevlikam, kupuji kosili a jeste jdeme s holkama na veceri. Bohuzel ji nestiham, neb mi jede autobus na letiste.

No jo, holt musime tu veceri dokoncit nekdy priste! Treba v Parizi, nebo v Praze, co vy na to? ;)
Well well we have to finish our dinner next time! Maybe in Paris or Prague what do you think? ;)

Tak a ja jdu konecne nekam na veceri, uz mam hlak, jako vlk :)
A potom zpatky dp reggae baru povidat si s Danskym namornikem a Irskym pravnikem, ktery ma kardorpcne prednasky i v Praze...
Zatim ahoj.








Žádné komentáře:

Okomentovat