neděle 14. června 2015

Asie - cast 8 - Pohodicka na Langkawi

Sedim na houpaci zidli na terase v hostelu Vila Thai, piju pivko a citim se fajn. 
I kdyz vsechno uzasne taky neni, dnes se mi poprve zastesjlo po spolecnosti...

A slibuju, ze dnes to bude kratsi :-)

Rano
Rano me opet ceka snidane, tentokrat tradicni pokrm - ryze, vajicko, koreni a male susene rybicky. Stejne jidlo jsem ochutnaval ve stanku v KáEl, jak se tady Kuale Lumpur duverne rika.
Po snidani se typek z hostelu (rikal jsem, ze to misto je fakt super!?) nabidnul, ze me hodi autem na trajekt. Ten sice vypada, ze kazdou chvili doslouzi, ale nikoho dalsiho to evidentne nevyvadi z miry, tak to neresim a okamzite usinam.

Langkawi
Uf. Prvni dojm jsou... Prinejmensim hodne rozporuplne. Zdejsi prirpda je na seznamu kulturniho dedictvi UNESCO... A podle toho to tu taky vypada. Vystupuji z trajektu, kolem me vidim KFC, Starbucks, McDonald's... 
Intermezzo
Hele, kravy si to stradujou kolem hostelu.
Lool, the cows are passing the hostel.
/ Intermezzo

No proste turismus nejhrubsiho zrna. Pripadam si jakov Krumlove, nebo na staromaku. Trochu zmena po krasnem, kolonialnim Georgetownu na Penangu. Je vtipne, jak se tady meni preference. Pro cizince je vrchol blaha koupit si obcerstveni v nejzaplivanejsim stanku od mistni tety, kdezto naopak mistni povazuji za vrchol luxusu kafe ze Starbucksu... Jak se tak prochazim timhle mistem, najednou se mi dela desne smutno a poprve je mi vazne lito, ze tohle rozhorceni nemam s kym sdilet.

No co, pokrok nezastavis. Pred par mesici jsem cetl krasny clanek v casopise Zluty, od Petra Horkeho. Slo tam o to, ze se nam to sice nelibit, ale ze je to asi tak vsech o, co s tim muzeme delat. Zakazat lidem pokrok (i kdyz je otazka, jestli je to pokrok tim spravnym smerem) nejde.

Hlavni misto s plazemi se nachazi asi 20 km od trajektu. Bud jde vzit bus (nevyzpytatelny jizdni rad), nebo taxi za 30 (jedna cesta). No a nebo za 40 fufnu pujcit skutr 8-) Vvylozene slozite rozhodovani! 

Cesta na motorce mi trochu zvedla naladu. Dnes domonce i fungoval i tachometr a vazne jsem se divil, kdyz jsem se dovedel, ze ta mrska jezdi bezne kolem 100km/h.

Kdyz dojizdim na misto, chvili zevluju kolem a snazim se najit nejaky pekny ubytovani. Chvili hledam neco kolem plaze a nakonec oteviram booking.com a rezervujunnejlevnejsi misto, ktery je pobliz (cca 130kc). Klube se z toho prijemne misto Vila Thai, takze jdu do toho. Trochu mi to tedy pripomina Doupe z Harryho Pottera :) Je kolem treti odpoledne, tak jeste na chvili zapinam pocitac a hraju si na digitalniho nomada. 
Tady bydlim. Muzete hadat, kde se nachazi muj luxusni pokoj. Ano, spravne, uplne nahore pod strechou. Vsimnete si styloveho dostaveneho oceloveho schodiste 8-)
Here I am staying. You can guess where my room is. Yes right on the top floor under the roof. Llook at the cool steel stairs 8-)

S prichazejicim vecerem se vracim na chvili na plaz, kde pozoruji zapad slunce, po ceste zpatky kupuji veceri. A je to :)

U nas se kolem lampy prohaneji mury, tady jim po stenach behaji geckoni :)
We have around lamps the night butterflyies here they have geckons running on the walls :)

Zdravim z Malajsie! Pokud se vam zda, ze mam kapku spaleny ruce, tak se vam to nezda. No jo, motorka ma i nevyhody a kdyz si zapomenete vzit dlouhy rukav, zjistite to, az kdyz je pozde :-D
Sending greetings from Malaysia! If you think my hands are really burned from sun you are right. Well the motorbike has disadvantages. If you forget to take long sleeve you will realize it when it is too late :-D

Zitra objedu zbytek ostrova a sedam na trajekt do Thajska, tak to asi zase bude zajimavejsi ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat