pondělí 15. června 2015

Asie - cast 9 - Thajsko, dalsi vesela noc, zdrevenely zadek, hlad apekelna jizda v minubusu

17:00, prave jsem prestoupili z jednoho minubusu do druheho, vubec nevim, kde jsem. Proste legrace.
Se mnou ti sedi par z Londyna a 9 Thajcu. Nikdo z mistnich neumi ani slovo Anglicky. Alespon se usmivaji, tak snad nekam dojedeme.

Prvni noc v neklimatizovane mistnosti
Tak jo, dnes v noci jsem prave na vlastni kuzi pochopil, proc asiati tak zbesile klimatizuji. To proto, aby v noci nemuseli vetrat.
Poprve v byte totiz spim bez pritomnosti klimatizace, zato vsak diky tomu s armadou komaru. Pripadam so jako na Luznici, kde je komaru asi tak srovnatelne. Mam "spaci pytel", ktery je ma odpuzovat. Myslim, ze to trochu funguje, ale ne zase tak moc, takze prestoze se mazu sec mi sily staci (koupil jsem omylem repelent, ktery vypada jako velky jeleni luj a na kuzi se maze), jsem do rana pekne pozranej.

Projizdka po Langkawi
Na dnesnim programu mam projizdku po ostrove a presun trajektem do Thajska (zatim nevim, kam presne).
Cesta je bezva, az na drobny fakt, ze skoro celou dobu dost intenzivne prsi. A kdyz uz uz se zda, ze to bude OK, zacne prset znovu a jeste vic. Zadnou bundu nemam, takze mikinu davam do batohu, na batoh plastenku a jedu. Kolem me se misty prohaneji makaci (-ove? Fakt ted nevim!), z destnych lesu se krasne odparuje para... Proste jako v pohadce. Skoda jen, ze diky desti nemuzu fotit.

Mapa projizdek. / Map of the rides.


S timhle jsem jezdil. / This I was riding.

Po navratu z projizdky kupuji listek na trajekt a vydavam se hledat postu.
Cestou v parku opet potkavam na muj vkus trochu prerostleho ctyrnoheho plaza. Mam na ty mrchy vazne stesti.

Tady je. / Here it is.

Dobra zprava - po peti dnech hledani konecne nachazim postu a muzu poslat pohledy!
Spatna zprava - za pul hodiny mi odplouva trajekt.

Legracni cestovani
Trajekt tak tak stiham. Cestou opet trosku prsi.
Rain from the ferry to Thailand.

Po prijezdu do mestecka Satun menim zbyle Malajske chechtaky na mistni Bathy na dotaz kam jedu odpovidam, ze zatim nevim. Nabizi, ze akorat za chvili odjizdi minubus na Krabi. Beztak je to na mem seznamu, tak to beru, kupuji listek a frcim. Problem je jen v tom, ze pred budovou zadny minibus neni.
Uz uz mam divny pocit, ze me obrali za bileho dne, kdyz pani zurive gestikuluje na me a na pana stojiciho u skutru. Nejak z toho chapu, ze si mam sednout. Vubec nevim, co se deje, ale vyrazim neznamo s kym a neznamo kam. Samozrejme je vsechno OK a ja se opet ujistuju, ze prehnane plasim. Pan me pouze veze na autobusove nadrazi, kde uz opravdu nasedam do busu. Po chvili si ke me prisednou na zacatku zmineni Londynane a jedeme!

Zatim jeste prazdno, ne na dlouho :) / Empty yet. But not for a long time :)

Cesta je to dost zbesila. Ridic to krosi hlava nehlava, dest nedest, zatacky nezatacky a obec neobec. Temer konstantne mame rychlost kolem 110-120km/h a parkrat uz nas vidim ve strome, v pangejtu a ja nevim, kde jeste. Nastesti typek za volantem to ma v ruce vic, nez na kolik se zda. Jednou tedy opravdu uz skoro bourame do auta pred nami, protoze na silnici se z niceho noc objevuje buvol! No jo, po tydnu v Asii me neco takoveho uz vubec neprekvapuje.

Nastesti vse dobre dopada a dojizdime na misto v jednom kuse. Mezitim se seznamuji s Brity, jdeme do stejneho hostelu a na spolecnou veceri.

Prestoze dnesek nebyl moc produktivni, mam dost. Nejprve 2 hodiny sezeni na skutru, potom 2 hodiny na trajektu a nakonec 4 hodiny v minibuse. Au!





Žádné komentáře:

Okomentovat